Partners

Bekijk hier ons kwaliteitsverslag

Netwerk Dementie

Het Netwerk Dementie Arnhem en omstreken biedt praktische ondersteuning en zorg aan mensen met dementie en hun naasten. Het is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Het netwerk is actief in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe, Rheden/Rozendaal, Lingewaard en Renkum

Coöperatie Boer & Zorg

Coöperatie Boer & Zorg is een samenwerkingsverband van zorgboerderijen en andere kleinschalige zorgondernemers met een kwaliteitskeurmerk. Bij alle activiteiten zijn de bewoners het uitgangspunt. Het gaat erom dat zij tot hun recht komen in een veilige en kleinschalige (groene) omgeving.

Novicare

Novicare is een zelfstandige medische en paramedische behandeldienst. Zij zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen bij ouderen en ondersteunen onze Zorgrésidence bij de invulling van behandeling. Novicare kan Zorgrésidence de Wiardi Hoeve een breed scala aan dienstverlening bieden. Van consultdagen op locatie door een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog tot het scholen van zorgteams.

Kwaliteit@

Kwaliteit@ is een krachtig concept dat de kwaliteit binnen kleinschalige woonzorghuizen op een praktische manier zichtbaar en aantoonbaar maakt. Het welzijn van de bewoner staat voorop. Bij veel organisaties is de zorg het vertrekpunt. De initiatiefnemers achter Kwaliteit@ gaan in de eerste plaats uit van het welzijn van de bewoner. Als de bewoner goed in zijn vel zit, staat de ‘zorg’ als vanzelf minder op de voorgrond.

Alle disciplines in de woonzorghuizen dragen hieraan bij, van de medewerkers van de huishouding tot de koks in de keuken. Pas als alle disciplines het welzijn van de bewoner hoog in het vaandel hebben, uit zich dat in kwaliteit in het dagelijkse leven van de bewoners. De aanpak bestaat uit een visie, 10 klantbeloften en 5 bouwstenen.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij Kwaliteit@. Via www.welzijnindezorg.nl ontwikkelen ze deze aanpak verder.